Jorrit Woudt

Organist en dirigent uit Enschede

Organist en dirigent uit Enschede

Op de 26e Volkskerstzang van Hengelo zal Jorrit Woudt de begeleiding op het orgel voor zijn rekening nemen. De begeleiding van de samenzangnummers zal door Jorrit verzorgd worden.

    Wie is Jorrit Woudt?

Een introductie:
Jorrit Woudt (1980) kreeg al op negenjarige leeftijd orgelles aan de muziekschool in Ermelo. In 1993 zette hij zijn orgelopleiding voort in Heemse onder leiding van Freddy Veldkamp.
Op dertienjarige leeftijd begeleidde Jorrit zijn eerste kerkdienst en nog steeds is hij ’s zondags op de orgelbank te vinden om tot Gods eer de gemeentezang te begeleiden, voornamelijk in de vier Gereformeerde kerken (vrijgem.) van Enschede.
Opleiding
Jorrit studeerde schoolmuziek, orgel, piano en kerkmuziek aan het conservatorium in Zwolle en behaalde in juni 2004 zijn hoofdvakdiploma orgel als leerling van Harm Jansen. Verder volgde hij improvisatielessen bij Sietze de Vries uit Zuidhorn, pianolessen bij Herman Riphagen uit Heerde en studeerde hij een aantal jaren theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg).
Koorbegeleider / dirigent
Jorrit is een veelgevraagd koor- (en samenzang)begeleider op zowel orgel als piano bij concerten en cd-opnames. Zo speelde hij reeds in Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Canada en in de Verenigde Staten van Amerika en was hij als pianist te zien bij het bekende tv-programma ‘Nederland Zingt’. Verder is hij actief als dirigent van twee gemengde koren, een mannenkoor en een kinderkoor.
CD’s
In het voorjaar van 2010 kwam de cd Glorie aan het Lam uit, een door Jorrit samengesteld en gearrangeerd Paasoratorium en in het voorjaar van 2011 zijn eerste orgelsolo-cd Espressivo. In het najaar van 2011 vierde Kinderkoor ‘Jong Heemse’ het 40-jarig jubileum met de spetterende cd Als wij zingen tot de eer. Begin 2012 verscheen het album Benediction; instrumentale lof- en aanbiddingsliederen door Krista van den Esker (fluit), Ronald IJmker (orgel) en Jorrit Woudt (piano). Deze cd werd genomineerd voor de Zilveren Duif Award 2012. De meest recente cd is Laat ons blij zingen en musiceren; de 4e Rijssense Mannenzang o.l.v. Jan Quintus Zwart, met medewerking van Leon Koppelman (panfluit) en Jorrit Woudt (orgel)

Reacties zijn gesloten.